We zijn op weg om Club Brugge te beconcurreren als dé club van Vlaanderen
De abonnementenverkoop bij AA Gent gaat goed

"We zijn op weg om Club Brugge te beconcurreren als dé club van Vlaanderen"

28-11-2014 10:17

De verhuis van AA Gent van het Ottenstadion naar de Ghelamco Arena heeft de club geen windeieren gelegd. De abonnementenverkoop steeg van 8.600 naar 13.960 exemplaren. En ze zien het groots in Gent. "We moeten kunnen streven naar 15.000 tot 16.000 abonnementen."

Gemiddeld 18.500 supporters vinden hun weg tweewekelijks naar de Ghelamco Arena, in het Ottenstadion was dat nog gemiddeld 10.400. Commercieel directeur Patrick Lips is een tevreden man. "We blijven groeien", zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine. "In het Ottenstadion waren we een lokaal verankerde club, nu willen we een nationaal merk worden."

Lips ziet dat de supporters vanuit alle hoeken van het land komen, ook Antwerpen, waar ze geen eersteklassers meer hebben. "We krijgen wekelijks diverse aanvragen. Ons stadion is gemakkelijk bereikbaar en zorgt voor het noodzakelijke comfort, ook bij evenementen."

En de toekomst ziet er rooskleurig uit. Gent ziet het alleszinds groots, maar is wel realistisch. "We zijn op weg om Club Brugge, de vaandeldrager van West-Vlaanderen, te beconcurreren als dé club van Oost-Vlaanderen, maar eerst hopen we de provincieclub bij uitstek te zijn. Om onze voet naast Anderlecht en Club Brugge te plaatsen zijn we verplicht prijzen te pakken en ook internationaal iets te realiseren."