We hebben in hem geïnvesteerd en hij heeft ons meteen iets teruggegeven
Preud'homme looft zijn doelman

"We hebben in hem geïnvesteerd en hij heeft ons meteen iets teruggegeven"

28-11-2014 00:02

Matt Ryan speelde donderdag tegen Torino de wedstrijd van zijn leven. De Australische doelman hield de nul op het bord, waardoor Club Brugge een belangrijk punt pakte. Achteraf oogste Ryan dan ook lof van zijn eigen trainer, Michel Preud'homme.

"Mathew heeft een schitterende match gespeeld, maar we wilden niet blind tegen hen spelen. Torino pakt punten tegen de grote teams in Italië. Je mag hen niet onderschatten. We hebben in Ryan geïnvesteerd (de doelman verlengde net zijn contract bij Club Brugge) en hij heeft ons meteen iets teruggegeven."

"Maar hij weet ook dat we zullen meewerken als er een groot bod komt. Hij leverde een schitterende prestatie. Als je in Italië komt spelen, moet je zo'n doelman hebben", vertelde Preud'homme tegen Sporza na de 0-0 in Turijn.

Club Brugge is nog niet honderd procent zeker van de kwalificatie. "Het is wel jammer dat we nog niet gekwalificeerd zijn. Dat is toch een verrassing. Misschien is onze zege in Helsinki nu ook meer waard. Iedereen vond dat een slechte ploeg, maar ze winnen thuis wel van Torino en Kopenhagen."