Lokeren wint van Poolse groepsleider maar is toch uitgeschakeld
Door winst van Trabzonspor is Waaslands avontuur toch voorbij

27-11-2014 21:01

Lokeren heeft Legia Warschau zijn eerste Europese nederlaag toegediend. Een vroeg doelpunt van Hans Vanaken volstond om de al geplaatste Polen puntenloos huiswaarts te sturen. Toch volstond de knappe overwinning niet om nog in de running voor overwintering te blijven. Omdat ook Trabzonspor zijn wedstrijd won - 3-1 tegen het al uitgeschakelde Charkov - zijn de Waaslanders toch uitgeschakeld.

Legia Warschau had in zijn Europese campagne tot dusver al zijn wedstrijden gewonnen en staat ook in eigen land soeverein aan de leiding. Lokeren bleek evenwel niet onder de indruk en bracht fris, aanvallend voetbal.

De Waaslanders werden daarvoor al snel beloond toen Vanaken na zeven minuten een knappe actie even mooi afrondde (1-0). De troepen van Peter Maes bleven de wedstrijd simpel onder controle houden. Legia kon enkel dreigen met een voorzet die de bovenkant van de lat likte.

Na de rust lieten de Waaslanders de bal aan de bezoekers. Ondrzej Duda kreeg de beste kans met een afstandsschot. Daarna beet Legia vooral zijn tanden stuk op de stevige Lokerse organisatie.

Al bij al hield Lokeren makkelijk stand, maar omdat ook Trabzonspor zijn wedstrijd won, verdwijnen de Oost-Vlamingen toch van het Europese toneel.