Standard verliest in Kroatië en is Europees uitgebekerd
Bleke Rouches gaan met 2-0 kopje onder bij Rijeka

Standard verliest in Kroatië en is Europees uitgebekerd

27-11-2014 20:49

Een bleek Standard is er niet in geslaagd om zijn kansen voor de knock-outfase van de Europa League gaaf te houden. De Luikenaars verloren bij de Kroatische subtopper NK Rijeka kansloos met 2-0. Omdat ook Feyenoord zijn wedstrijd won tegen FC Sevilla is de ploeg van Ivan Vukomanovic uitgeschakeld.

De Kroaten begonnen sterk aan de wedstrijd en grepen Standard meteen bij het nekvel. Na nog geen vijf minuten moest aanvoerder Jelle Van Damme de Luikse meubelen al een eerste keer redden nadat hij een bal van de Braziliaan Moisés van de lijn keerde.

Even later konden de Rouches een strafschop krijgen na een contact tussen Leskovic en Vinicius, maar de scheidsrechter liet begaan. Rijeka bleef ook na de discutabele fase de lakens uitdelen. Topschutter Andrej Kramaric knalde eerst nog een opgelegde kans tegen de paal, maar toen Moisés - alweer hij - even later bij een corner Paul-José Mpoku aftroefde, stond Rijeka toch op een verdiende voorsprong.

De Kroaten roken blood en bleven vol naar voren voetballen. Dat leverde snel na de 1-0 ook de 2-0 op. Dino Arslanagic beging iets na het halfuur een domme strafschopfout en werd terecht uitgesloten. Kramaric faalde niet vanop elfmeter en telde Standard nog voor de pauze helemaal uit (2-0).

Kroatisch controlevoetbal

Na de pauze probeerden de Luikenaars nog de bakens trachten verzetten, maar dat lukte niet echt. Op een terecht afgekeurd doelpunt van Vinicius en een discutabele fase in de Kroatische zestien na, bleek Standard niet bij machte om Rijeka pijn te doen.

Omdat intussen ook Feyenoord zijn wedstrijd tegen Sevilla in een beslissende plooi legde, is de Europese uitschakling van de Rouches al na vijf speeldagen een feit.