Lens bezorgt Dinamo Kiev triomf, Nederlanders winnen ondanks treffer oud-PSV'er
Groepsfase Europa League wacht nog één beslissende avond

27-11-2014 20:51

Jeremain Lens heeft Dinamo Kiev donderdagavond de helpende hand toegereikt. In het Europa League-toernooi maakte de Nederlandse aanvaller openingsdoelpunt tegen Rio Ave (2-0).

Acht minuten na de hervatting eiste Lens de status van matchwinnaar op alvorens Miguel Veloso de beslissing verzorgde. Met twaalf punten uit vijf wedstrijden gaat de Oekraïense formatie aan kop in Groep J en is reeds verzekerd van Europese overwintering. Aalborg BK volgt na de 1-0 overwinning op Steaua Boekarest op de tweede plek plek, waar de Roemenen zeven punten bezitten. Rio Ave sluit de rij met één schamel punt.

Nederlanders winnen ondanks tegentreffer van oud-PSV'er
Dinamo Moskou heeft zich donderdag verzekerd van de winst in groep E van de Europa League, de poule waarin ook PSV uitkomt. De club uit Rusland klopte voor eigen publiek Panathinaikos (2-1). Marcus Berg bracht de Griekse club nog wel op voorsprong. Na rust passeerde Kostas Triantafyllopoulos zijn eigen doelman (1-1). Aleksei Ionov tekende even later voor de winnende treffer van de thuisclub.

Alexander Büttner had een basisplaats bij Dinamo Moskou. Douglas, oud-verdediger van FC Twente, kreeg een gele kaart. Landgenoot David Mendes da Silva speelde de hele wedstrijd voor Panathinaikos.

Feyenoord ziet Standard afvallen
In Groep G zijn nog drie kandidaten voor de eerste twee plekken. Behalve Feyenoord, dat al zeker is van overwintering in Europa, en titelverdediger Sevilla is ook het Kroatische HNK Rijeka nog in de race. De Kroaten wonnen met 2-0 van Standard Luik, dat Dino Arslanagic kwijtraakte met een rode kaart. Uit de daaropvolgende strafschop schoot Andrej Kramaric koelbloedig raak. Eerder had ook Moises gescoord.

Overige uitslagen:
Groep H: FC Krasnodar – Lille 1-1, VfL Wolfsburg – Everton 0-2
Groep I: Slovan Bratislava – BSC Young Boys 1-3, Sparta Praag – Napoli 0-0
Groep K: Dinamo Minsk – PAOK Saloniki 0-2, Guingamp – Fiorentina 1-2
Groep L: Sporting Lokeren – Legia Warschau 1-0, Trabzonspor – Metalist Kharkiv 3-1