Roep om Duitse winnaar steeds luidruchtiger: Het zou een schande zijn
"Het verschil tussen de nummer één en nummer twee was nog nooit zo groot als dit jaar"

Roep om Duitse winnaar steeds luidruchtiger: "Het zou een schande zijn"

27-11-2014 19:34
2

Fabio Coentrão springt in de bres voor Christiano Ronaldo. De Portugese ster was lange tijd de grote favoriet voor de Ballon d’Or, maar naarmate de tijd vordert wordt de roep om een Duitse winnaar steeds groter.

UEFA-voorzitter Michel Platini zei deze week dat een Duitser de prestigieuze prijs moet winnen en daar kijkt Coentrão van op. De land- en ploeggenoot van Ronaldo bij Portugal en Real Madrid vindt dat maar één voetballer de Ballon d’Or verdient. "En dat is Cristiano, natuurlijk. Het zou een schande zijn als hij hij niet wordt beloond", aldus Coentrão donderdag tegen A Bola.

"Het verschil tussen de nummer één en nummer twee was nog nooit zo groot als dit jaar", vervolgt de linksback. "We hebben La Décima gewonnen en Cristiano heeft een recordaantal van zeventien goals gemaakt. Wat moet je dan nog meer doen? Ook dit seizoen is hij weer niet te stoppen."

Coentrão spuwt ook zijn gal over Platini. "Ik vind het ongelooflijk dat de grote baas van het Europese voetbal zo zijn mening loopt te verkondigen. Hij probeert de stemgerechtigden te beïnvloeden, beschamend. Iedereen moet gewoon kijken naar de statistieken en die spreken voor zich. Cristiano moet winnen."