Belgische voetbalbond denkt al aan de opvolger voor bondscoach Wilmots
KBVB gaat op zoek naar mogelijke opvolgers

Belgische voetbalbond denkt al aan de opvolger voor bondscoach Wilmots

27-11-2014 13:05

Bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) lijkt men te beseffen dat Marc Wilmots niet eeuwig bondscoach zal blijven. Enkele clubs zouden Wilmots graag willen aannemen en de trainer moet in eigen land steeds meer kritiek slikken. De KBVB zoekt alvast naar een mogelijke opvolger.

"Uiteraard denken we daarover na. In het leven van voetbalcoaches is niets eeuwigdurend", vertelt CEO Steven Martens in Sport/Voetbalmagazine. "Marc heeft een contract van vier jaar. Wij beraden ons over wat ons te doen staat op het moment dat die verbintenis afloopt en als er onderweg iets gebeurt. Wij proberen goed te kijken en te luisteren, maar veel wordt overdreven."

De bondscoach moet steeds meer kritiek slikken en lijkt het hazenpad te gaan kiezen. "De bondscoach is ook maar een mens, die de mening van iedereen moet verwerken en uiteindelijk beslissingen moet nemen. Dit is eigen aan een sport als voetbal en zeker aan de nationale ploeg. Het is niet alleen in België zo. In ieder geval, wij hebben geenszins het gevoel dat we moeten optreden."