Charisma van Preud'homme zorgt ervoor dat iedereen de regels volgt
Lior Refaelov weet welke groep hij verkiest

"Charisma van Preud'homme zorgt ervoor dat iedereen de regels volgt"

27-11-2014 11:25

Een herboren Lior Refaelov is de exponent van een Club Brugge op kruissnelheid. In 'Het Laatste Nieuws' geeft de Israëlische vleugelaanvaller uitleg bij zijn ontwikkeling, die van Club en de rol van de trainer.

"Vroeger kon ik geen drie matchen in één week afwerken, nu voel ik zelfs in de derde match dat ik na 80 minuten nog sterk genoeg ben om sprints te trekken. Een zalig gevoel. Dat herinnert me eraan dat het harde werk niet voor niets is."

"Blessurepreventieprogramma's en extra trainingen. De trainer geeft ons amper ruimte om te verslappen. Ook ik zie nu in dat dat de enige manier is die tot resultaten leidt. Ik ben al 28. De tijd dat ik enkel op mijn talent teerde is voorbij." Refaelov is zijn trainer erg dankbaar voor die mentaliteitswijziging. "De figuur van Preud'homme speelt een grote rol. Met zijn charisma zorgt hij ervoor dat iedereen de regels volgt. Ikzelf probeer aan al zijn eisen te voldoen. Omdat ik weet dat hij mij beter maakt."

Beste team

Refaelov is samen met Meunier en Vazquez de enige rotatiespeler die al sinds zijn komst in de zomer van 2011 actief is bij Club (de geblesseerde Kujovic en Blondel niet meegerekend). Is deze groep dan de beste sinds zijn komst? "Daar ben ik niet zeker van. Donk, Odjidja, Lestienne en Dirar waren schitterende spelers. Alleen stonden we toen als ploeg niet zo sterk. Dit is wat individuele kwaliteiten betreft misschien niet het beste Club, maar wel het beste team waarin ik al gespeeld heb sinds mijn komst."

Hattricks en owngoals

"Wat die hattrick in Kopenhagen helemaal afmaakte was die 5-0 winst tegen Westerlo. Want wat levert het op als we nadien niet kunnen winnen van Westerlo? Ik probeer van die goede prestaties het vertrouwen mee te nemen om dat ook in de volgende matchen te kunnen brengen."

"Ik wil gewoon goed spelen", zegt Refaelov wanneer hij gevraagd wordt naar een nieuwe hattrick in Torino. "En als we dan winnen door een owngoal of een hattrick van mij maakt me niet uit. Echt niet. Met die attitude komen de assists en goals vanzelf, dat heb ik al gemerkt."