Bad boy van het Belgische voetbal vindt de weg naar een Europese topclub
Management heeft al "veelbelovende gesprekken gehad"

Bad boy van het Belgische voetbal vindt de weg naar een Europese topclub

27-11-2014 08:23

Zakaria Bakkali heeft het meer dan gehad met PSV, maar misschien krijgt hij hulp uit onverwachte hoek. Manchester United wil het namelijk heel graag eens proberen met het Belgisch-Marokkaanse toptalent.

Bakkali speelt al sinds zijn dertiende voor de jeugd van PSV, maar in Nederland kunnen ze niet meer lachen met zijn kuren. Jeugdtrainer Rini De Groot wijt het gedrag aan zichzelf: "We hebben hem te veel gepamperd, gaven hem altijd wat hij wilde". Het succes steeg dan ook al snel naar zijn hoofd: na een geweldig begin bij de profs en zelfs een selectie voor de Rode Duivels maakte de hautaine Bakkali duidelijk dat hij hogerop wilde. Een jaar later is hij zo uit de gratie gevallen dat hij enkel nog individueel mag trainen.

Een dood spoor dus voor Bakkali, maar zijn management werkt aan een terugkeer. In de zomer zou hij gaan tekenen voor Atletico Madrid, maar hij weigerde op het laatste moment omdat zowel Manchester United als Liverpool ook interesse bleken te hebben. Het valt af te wachten of hij daarmee de juiste keuze heeft gemaakt. Volgende zomer is hij sowieso eind contract, de kans bestaat dat Manchester hem tot dan gewoon op de B-velden zijn overeenkomst laat uitdoen.