Angstig Club Brugge is in Italië alleen maar van plan om de bus te parkeren
Club Brugge kijkt de kat uit de boom in de Europa League

Angstig Club Brugge is in Italië alleen maar van plan om "de bus te parkeren"

27-11-2014 08:13

De Europa League-wedstrijd tussen Club Brugge en Torino in september was niet veel soeps, en ook voor de terugmatch van donderdagavond hangt er een saaie wedstrijd in de lucht. Michel Preud'homme wil de wedstrijd namelijk juist hetzelfde aanpakken.

Het was één van de slechtste partijen die Club dit seizoen speelde, de troosteloze 0-0 tegen Torino in eigen huis. Acht mensen permanent achter de bal, geen kansen, geen creativiteit: het was huilen met de pet op voor de Club-supporters. Toch wil coach Preud'homme het recept niet veranderen voor deze partij: "Torino is enorm geduldig en kan een tegenstander in de slotfase ook nog pijn doen. We gaan dus niet vol aanvallen, dan loop je tegen de muur"

Die muur is nochtans niet al te indrukwekkend, want Torino staat in de Serie A op een troosteloze vijftiende plaats. De aanval die met alle mogelijke middelen moet worden gestopt heeft in twaalf wedstrijden amper zeven doelpunten gescoord, niemand in de Serie A doet nog slechter. Waar de vrees van Club voor vlijmscherpe counters vandaan komt mag Joost weten, maar veel voetbal gaat er mogelijk niet te zien zijn op het veld.