Paars-wit had een topavond, maar: Er gaat niets boven winst tegen Club
Opvallende uitspraak vanuit paars-witte hoek

Paars-wit had een topavond, maar: "Er gaat niets boven winst tegen Club"

27-11-2014 07:43

Besnik Hasi kon gisteren vieren na een prachtprestatie van zijn Anderlecht tegen Galatasaray (2-0). Anderlecht is nu zeker van deelname aan de Europa League, maar toch is het niet de allermooiste voetbalavond uit het leven van Hasi.

"Europa League halen is knap, maar niet historisch. De volgende ronde halen was historisch geweest". Een opvallend genuanceerde Besnik Hasi begreep dat er nog meer in had gezeten, hoewel het woensdagavond de eerste Champions League-winst was voor Anderlecht in twee jaar. De volgende ronde halen is zelfs al veertien jaar geleden, een eeuwigheid lijkt het. Zonder de late tegengoals in Istanbul en thuis tegen Arsenal was paars-wit nog een te duchten concurrent geweest voor die volgende ronde, maar ze lieten het zelf liggen. Een gebrek aan ervaring heeft hen in deze campagne de das omgedaan.

Omdat het "maar" Europa League is was het dus niet de allermooiste avond die Hasi ooit beleefde. "Nee, dat was toch die laatste match tegen Club van vorig seizoen". Anderlecht won die in de slotfase met 0-1 door een own-goal van Thomas Meunier en nam zo de titel. Een dag waar Club niet graag aan herinnerd wordt.