Enthousiaste Duitsers zijn helemaal gek van hun talentvolle Rode Duivel
Belgische spelmaker wordt "onze beste aller tijden" genoemd

Enthousiaste Duitsers zijn helemaal gek van hun talentvolle Rode Duivel

27-11-2014 07:24

"De beste speler die Wolfsburg ooit had". In het voetbalmilieu ga je doorgaans niet dood van je eerste overdrijving, maar deze uitspraak over Kevin De Bruyne zou wel eens kunnen kloppen. De Rode Duivel tilt de Bundesliga-revelatie op zijn eentje naar een hoger niveau en mag dat donderdagavond opnieuw bewijzen.

Duitsers zijn doorgaans kort en bondig, en ook Wolfsburg-verdediger Marcel Schäfer past in dat rijtje. Toen een journalist hem vroeg naar de prestaties van De Bruyne zei hij maar één zinnetje: "Kevin De Bruyne is de beste speler die deze club ooit heeft gehad". Aangezien Schäfer al meer dan 200 wedstrijden speelde voor Wolfsburg zal hij het wel kunnen weten.

Coach Dieter Hecking is wat minder enthousiast, maar toch: "Kevin is een speler die het verschil kan maken", laat hij optekenen in Het Nieuwsblad. Het is te hopen, want donderdagavond wacht er met Everton een zware klip. Wolfsburg speelt wel in eigen huis en de winnaar van de partij gaat zeker door, reden genoeg dus om gemotiveerd te zijn.

Gedeelde poule met Divock Origi
Ook dat andere supertalent Divock Origi treedt straks trouwens aan in de Europa League. Hem wacht er een loodzware verplaatsing naar het Russische Krasnadar. Met drie punten uit vier wedstrijden is de kans dat Lille nog doorgaat evenwel minuscuul.