Platini hoopt op Duitse winnaar: Dat zei ik vier jaar geleden ook al
UEFA-preses gunt Gouden Bal aan een wereldkampioen

Platini hoopt op Duitse winnaar: "Dat zei ik vier jaar geleden ook al"

26-11-2014 15:36
2

UEFA-voorzitter Michel Platini hoopt dat Cristiano Ronaldo titelprolongatie misloopt wat de Gouden Bal betreft. In de ogen van de Fransman komt deze award toe aan een speler uit de Duitse voetbalploeg, de wereldkampioen van 2014.

"Ik ben van mening dat in een WK-jaar een wereldkampioen deze prijs moet winnen", laat de preses van de Europese voetbalbond optekenen in de Spaanse krant El Mundo Deportivo. Dat is voor de Fransman geen nieuw uitgangspunt. "Dat zei ik vier jaar geleden ook al, toen de trofee naar een Spanjaard had moeten gaan."

In 2010 werd FC Barcelona-aanvaller Lionel Messi ondanks een matige WK-deelname verkozen tot de beste speler van de wereld. De Argentijn won de prijs eveneens in 2009, 2011 en 2012. Real Madrid-aanvaller Ronaldo won de Gouden Bal vorig jaar en stond ook in 2008 op de hoogste podiumplek, destijds als speler van Manchester United.

Platini sluit zich met deze visie aan bij Louis van Gaal en Johan Cruijff. Namens de wereldkampioen zijn aanvoerder Philipp Lahm, Manuel Neuer, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Thomas Müller en Mario Götze genomineerd.