De Mos vindt nieuw Belgisch slachtoffer: Hij is niet zo goed als wordt gezegd
Nederlander haalt uit naar Bakkali

De Mos vindt nieuw Belgisch slachtoffer: "Hij is niet zo goed als wordt gezegd"

26-11-2014 10:36

Marc Wilmots, Vincent Kompany, Romelu Lukaku, ... al over heel wat Belgen heeft Aad De Mos in het verleden al serieuze bekritiseerd. Nu heeft de Nederlandse analist een nieuw slachtoffer gevonden, Zakaria Bakkali. "Hij is niet zo goed als wordt gezegd", stelt De Mos vast in Metro.

Bij PSV komt Bakkali al een tijd niet meer aan voetballen toe. Hij wide niet bijtekenen in Eindhoven en was niet langer meer welkom bij de A- en B-selectie van PSV. De Mos analyseert: "Bakkali zit vast in de klauwen van geldwolven. Ik zou hem niet meer willen hebben als ik nog coach was."

"Zelfs als hij alles op een rijtje zou krijgen, wat ik betwijfel, haalt hij niet meer de absolute top. Bakkali moet te veel stappen maken. Misschien maakt hij de eerste en tweede stap, maar stap drie, vier en vijf niet. Dat kan hij mentaal niet opbrengen."

Volgens De Mos is Bakkali geen toptalent. "Bakkali is niet zo goed als wordt gezegd. Dat is gebaseerd op hoe hij in de C-tjes speelde. Sindsdien is hij gepamperd en is er niet doelgericht met Bakkali gewerkt. Hij heeft snelheid, techniek en een goed schot, maar er is hem nooit verteld hoe hij deze wapens rendabel kan maken."