Deschacht is niet langer meer de linksachter van Anderlecht
Oli wordt centrumverdediger

Deschacht is niet langer meer de linksachter van Anderlecht

26-11-2014 10:20

Olivier Deschacht is niet langer meer de linksachter van Anderlecht. Dat is niet de schuld van Fabrice N'Sakala, Triguinho of andere Fabrice Ehrets, maar wel door de leeftijd van Oli. Deschacht is ondertussen 33 jaar oud, waardoor trainer Besnik Hasi hem liever centraal gaat gebruiken.

"Nu Oli een dagje ouder wordt, kan zijn vaste positie volgend seizoen centraal achterin worden. Dat wist ik al langer hoor", aldus Hasi in Sport/Voetbalmagazine.

Na het uitvallen van Bram Nuytinck schoof Deschacht dit seizoen al een paar keer door naar het centrum. Frank Acheampong moest daardoor bijspringen op links. Ook op rechts waren er problemen. Daar moest Andy Najar alles oplossen. "Acheampong maakt net als Najar nog positionele fouten als back, maar beiden bewezen dat ze daar ook in grote wedstrijden uit de voeten kunnen. Najar moet dan wel van ver komen, maar in een voetballende ploeg lukt dat", klinkt het bij Hasi.

“Voor Frank is dat niet zo erg, met zijn snelheid, omdat hij ruimte nodig heeft. Najar niet, die kan zelf ruimte creëren. Onze beste wedstrijden spelen we met maar twee echte centrale verdedigers. De centrale as moet dan wel heel goed staan.”