Kritiek neemt vreemde vorm aan: Ik ben meer fan van Dracula dan van Mignolet
Ex-doelman haalt nog maar eens uit naar Rode Duivel

Kritiek neemt vreemde vorm aan: "Ik ben meer fan van Dracula dan van Mignolet"

26-11-2014 09:59

Bij Liverpool draait het dit seizoen niet. Na twaalf speeldagen staat de club pas op de twaalfde plaats in de Premier League. Voor ex-doelman Bruce Grobbelaar is hier één man verantwoordelijk voor: Simon Mignolet. In Daily Mail haalt Grobbelaar weer eens fors uit naar de Rode Duivel.

Dat Grobbelaar geen fan is van Mignolet is al een tijdje geen publiek geheim meer. Toen Liverpool vorig seizoen net langs de titel greep gaf hij Mignolet hiervan al de schuld. Nu de club het dit seizoen een pak minder doet, moet Mignolet er weer aan geloven. De vele tegengoals van Liverpool zijn de schuld van de Belg in de ogen van Grobbelaar. "Of Mignolet het probleem is van Liverpool? Dat heb ik altijd gezegd. In de zestien commandeert hij niet."

Daarmee was de kous nog niet af. "Ik houd minder van hem dan van Dracula. Dracula kwam tenminste nog eens uit zijn 'box' (Engels voor doos en kist, nvdr.) In deze moderne tijd is niet enkel de kleine rechthoek het gebied van de doelman, maar ook de grote rechthoek. Als je het doel uitkomt en je wordt geraakt, krijg je toch de fout mee. Hij is een grote kerel. Daarom zeg ik: kom uit en pak een bal."

Grobbelaar won in zijn tijd bij Liverpool onder meer zes keer de titel en drie FA Cups.