CEO van de Belgische voetbalbond heeft goede hoop in vier nieuwe stadions
Martens denkt dat er nieuwe stadions zullen komen

CEO van de Belgische voetbalbond heeft goede hoop in vier nieuwe stadions

26-11-2014 08:40

Een nieuw stadion in Brussel lijkt er sowieso aan te komen. Volgens Steven Martens, CEO van de Koninlijke Belgische Voetbalbond (KBVB), is een nieuw Brussels stadion zo goed als zeker. Ook komen er volgens hem nog drie andere nieuwe vestigingen in België.

"Vrijdag ga ik naar de opening van de nieuwe tribune in Waregem en ik weet dat de andere tribune volgend jaar klaar zal zijn. Het dossier Brugge is klaar en ik reken erop dat het goede adviezen krijgt", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik hoop dat de plannen in Mechelen doorgaan en vind het jammer dat Leuven uit eerste klasse verdween. Daar waren niet alleen verregaande plannen, maar was ook de financiering rond. Ik weet verder dat Oostende een heel concreet plan heeft."

"Het voorbereidende werk bij de bouw van een stadion duurt lang, maar ik ben hoopvol dat we in 2020 naast de Ghelamco Arena nog vier stadions zullen hebben die volledig vernieuwd of helemaal nieuw zijn. Of het stadion in Brussel er zeker komt? Absoluut. Al weet je nooit wat er om de hoek ligt en wat bijvoorbeeld de Raad van State oordeelt."