Genk trekt de kaart van de jeugd: Jammer dat we moeten wachten op een kans
Genk wil successen van weleer behalen met jongeren

Genk trekt de kaart van de jeugd: "Jammer dat we moeten wachten op een kans"

26-11-2014 08:14

Racing Genk lijkt na een middelmatige start aan de competitie terug de kaart van de jeugd te trekken. Na enkele jaren zonder jeugd te spelen lijken ze in Genk een nieuwe Kevin De Bruyne of Thibaut Courtois in hun rangen te willen zien. Vier spelers staan alvast dicht bij een basisplek.

"Ergens is het natuurlijk jammer dat we soms moeten wachten op een mindere periode, vooraleer de jongeren voluit hun kans krijgen. Vijf jaar geleden waren de omstandigheden vergelijkbaar, toen eerst De Bruyne en daarna Courtois doorbraken", vertelt hoofd jeugdopleiding Roland Breugelmans in Het Belang van Limburg.

Vier jongeren

Assistent-trainer Pierre Denier weet dat het goed zal komen. "Onze jongeren voelen zich goed bij de aanpak van McLeish. Je mag ook Hans Visser niet vergeten, die stopt daar veel tijd in. Maar soms doe je jongeren geen cadeau door ze te snel te brengen. Siebe Schrijvers krijgt nu de voorkeur op Aleksandar Cavric, maar maakte twee jaar geleden al zijn debuut. Daardoor staat hij nu sterker."

"Siebe dwingt dat nu af. Net als Pieter Gerkens die Khaleem Hyland achter zich houdt. Net zoals Timothy Castagne moet opboksen tegen Anele, al zes jaar één van de sterkhouders. We geloven ook heel sterk in Sandy Walsh, maar hij heeft met Kara en Christian Kabasele twee toppers voor zich. Ook die omstandigheden moet je in aanmerking nemen."