Suarez zet streep door moeilijke periode: Messi en ik begrijpen elkaar uitstekend
Uruguayaan dolblij met CL-overwinning en eerste doelpunt

Suarez zet streep door moeilijke periode: "Messi en ik begrijpen elkaar uitstekend"

25-11-2014 23:41
4

Luis Suarez moest even wachten op zijn eerste doelpunt namens FC Barcelona en dinsdagavond slaagde het eindelijk. In de Champions League-wedstrijd bij het Cypriotische APOEL Nicosia (0-4) nam de Uruguayaan de openingstreffer voor zijn rekening.

"Ik wist dat ik vroeg of laat het net wel weer zou vinden. Ik ben altijd kalm gebleven en nooit in paniek geraakt", vertelde de oud-Ajacied na afloop tegenover TV3. "Ik wilde alleen de ploeg helpen en met mijn doelpunt is deze doelstelling geslaagd. We hebben gewonnen, waren voor rust uitstekend en waren gemiddeld genomen prima aan het voetballen."

Suarez zag teamgenoot Lionel Messi de overige drie doelpunten produceren. "Messi en ik begrijpen elkaar uitstekend, ongeacht wie er van ons in het midden staat. We willen allemaal de ploeg helpen", aldus de aanvaller, die met Barça op de slotdag een interessant gevecht wacht. Tegen Paris Saint-Germain staat de groepswinst centraal.

"We wisten dat PSG de capaciteit had om thuis van Ajax te winnen. Het is nu aan ons om in Camp Nou de beslissende slag te slaan", aldus Suarez, die in de zomerstop werd overgenomen van Liverpool.