Groep G: Chelsea slaat gewenste slag met vijfklapper in Gelsenkirchen
Londenaren winnen ruim ten koste van Huntelaar en co.

25-11-2014 22:37

Chelsea kan in de knock-outfase van de Champions League rekenen op het thuisvoordeel. De Engelse lijstaanvoerder kroonde zich dinsdagavond tot groepswinnaar door Schalke 04 met 0-5 te verslaan. met 2-1.

Schalke 04 – Chelsea
Manager José Mourinho verklaarde vooraf dolgraag als eerste te willen eindigen zonder dit te laten aankomen op de laatste speeldag van de groepsfase. Daarvoor had de Londense ploeg een overwinning op Schalke, met Klaas-Jan Huntelaar in de gelederen, nodig. Die missie slaagde op grandioze wijze.

Al na twee minuten greep Chelsea de leiding door toedoen van centrale verdediger John Terry. Al bij rust stond het 0-3 in het voordeel van Mourinho en consorten. Eerst maakte Willian de tweede treffer, vervolgens mikte Jan Kirchhoff ongelukkig in eigen doel.

Chelsea kon door de riante voorsprong het gaspedaal minder hard intrappen, maar liet zich niet verleiden tot een rustige tweede helft. De ploeg vijzelde het doelsaldo op door nog tweemaal te scoren. Didier Drogba en Ramires lieten de marge oplopen naar vijf doelpunten.

Sporting Portugal – NK Maribor
Het duel in de Champions League tussen Sporting en Maribor lag stil nadat in de rust een deel van de lichtinstallatie van het stadion in Lissabon het heeft begeven. De ruststand was 2-1 voor de thuisploeg in het duel uit groep G De scheidsrechter heeft de wedstrijd later op de avond hervat.