Glenn De Boeck ziet positieve en negatieve verrassing in Jupiler Pro League
Analist laat licht schijnen op huidige stand

Glenn De Boeck ziet positieve en negatieve verrassing in Jupiler Pro League

25-11-2014 21:29

Glenn De Boeck heeft voor Sport/Voetbalmagazine zijn licht laten schijnen op de huidige stand in de Jupiler Pro League. De ex-speler en werkloze trainer ziet momenteel twee grote verrassingen, zowel positief als negatief.

Als ik de kwaliteiten van de kernen bekijk en de wedstrijden die ik zag, dan vind ik dat in de rangschikking de waardeverhoudingen vrij goed weergegeven zijn", begint hij zijn analyse. "Westerlo staat volgens mij echter hoger dan je op basis van de kern kan verwachten."

"Zulte Waregemhad ik daarentegen hoger verwacht", gaat hij verder. Toch heeft de trainer de hoop voor de fusieclub nog niet opgegeven. "Wellicht zal Zulte-Waregem zijn kwaliteit nog wel gaan bewijzen."

Degradatie

Ook over de degradatiestrijd spreekt De Boeck een woordje mee. "Alles hangt af van de situatie in de winterstop, met nog negen speeldagen te gaan. Wie op dat moment nog budget heeft voor versterkingen zal dat doet. Om prestaties te leveren, is ook rust echter heel belangrijk. Onrust straalt altijd op de ploeg af. Wie de rangen gesloten kan houden en samen sterk kan zijn, heeft een streepje voor. Dat is wat Frans Schotte bij Cercle na de voorbije turbulente maanden zal proberen te doen", besluit hij.