We moeten presteren in de Champions League om echt een topclub te worden
Fransman ziet formatie in Europa opnieuw kwakkelen

"We moeten presteren in de Champions League om echt een topclub te worden"

24-11-2014 23:44

Met twee landstitels in drie seizoenen heeft Manchester City een succesverhaal geschreven. Ook in Europa wil de Engelse topclub toeslaan, maar na vier groepswedstrijden hangt overwintering in de Champions League aan een zijden draadje. Een zorgwekkend verhaal volgens Samir Nasri.

Met twee punten staat City onderaan in de groepsfase van het miljoenenbal. De formatie uit Manchester moet de resterende wedstrijden zodoende omzetten in goede resultaten en is vervolgens afhankelijk van de overige resultaten. "Laten we eerlijk zijn", vertelt Nasri aan The Guardian, "met het salaris en het niveau van deze spelers, negentig procent van de ploeg is van wereldklasse, zou vroege uitschakeling een enorme domper betekenen."

"Dat geldt zowel voor de club alsmede de spelersgroep. In de Champions League is alleen talent niet voldoende, je moet ook eenheid en ervaring bezitten. We moeten aantonen dat we slimme voetballers zijn en leren van de voorgaande jaren om die ontwikkeling te maken. We hebben nog steeds een kans en die moeten we pakken, dit is onze kans. Sommigen zeggen dat we een te oude ploeg hebben, maar volgens mij is de gemiddelde leeftijd perfect. Ons middenveld moet nu de vruchten plukken."

De Fransman kent het noodlot al uit zijn hoofd. "Er moet iets veranderen, want anders zijn volgend jaar nieuwe spelers aan de beurt. Zo werkt het bij een grote ploeg en een dito club. Er moet een reactie plaatsvinden waarbij we moeten aantonen dat kwalificatie echt een doel is, ten koste van alles. Die honger en die ambitie moeten we wekelijks tonen, maar zeker nu. We moeten presteren in de Champions League om echt een topclub te worden", aldus Nasri.