KV Kortrijk knokt zich terug in top zes na vroege achterstand
Zulte-Waregem houdt een uur lang voorsprong vast

23-11-2014 22:05

De West-Vlaamse derby tussen KV Kortrijk en Zulte-Waregem maakte al een hele week veel los. Na een mooie wedstrijd wist KV Kortrijk met 3-1 de punten thuis te houden.

KV Kortrijk begon het best aan de wedstrijd, maar Zulte-Waregem wist toch als eerste te scoren op de counter via Aleksander Trajkovski. De beste kansen bleven echter bij de thuisploeg, al werd het voetbal vooral steeds bitser en liepen de gemoederen soms op.

Zulte-Waregem hield lang stand, maar in de laatste twintig minuten moesten de bezoekers zich toch gewonnen geven. Adam Marusic kopte een voorzet van Stijn De Smet knap binnen. Maxime Chanot schilderde vijf minuten later een beauty in doel om Kortrijk op voorsprong te schieten.

De kelk moest tot de bodem leeg toen N'Diaye met rood moest gaan douchen. Zulte-Waregem was ondertussen al een uur vergeten voetballen en kon ook nu geen vuist meer maken. Benoît Poulain draaide het mes nog dieper in de wonde en zette de 3-1-eindstand vast.