Rodgers geen haar beter dan Moyes: Liverpool-manager op schopstoel
"Ik ben echt niet zo arrogant om te denken dat ik baanzekerheid heb"

Rodgers geen haar beter dan Moyes: Liverpool-manager op schopstoel

23-11-2014 21:05

Brendan Rodgers wacht een moeilijke fase als manager van Liverpool. De Engelse traditieclub ging zondag weer onderuit en dat wordt de Noord-Ier, die inmiddels twee jaar aan het roer staat op Anfield, aangerekend.

Crystal Palace was in Londen met 3-1 te sterk, waardoor het crisis is bij Liverpool. De Champions League-wedstrijd van woensdag tegen het Bulgaarse Ludogorets hangt plots als een molensteen om de nek van Rodgers, die moet winnen om zijn baan te behouden. Dat schrijft The Guardian.

Na afloop van de nederlaag bij Palace spaarde de 41-jarige manager zijn spelers niet. De directie zal op zijn beurt ook niet mals zijn voor Rodgers, die in de ogen van de media in Engeland te weinig vooruitgang heeft geboekt in de afgelopen twee jaar. Vorig seizoen streed Liverpool nog tot de laatste speeldag mee om de landstitel in Engeland.

"Ik ben echt niet zo arrogant om te denken dat ik baanzekerheid heb. Iedere manager moet resultaten boeken, ook ik. Daar schort het de laatste weken aan", was de korte reactie van Rodgers. In Engeland wordt hij al vergeleken met David Moyes, die mislukte bij Manchester United. Moyes won 52,94 procent van zijn wedstrijden bij United, terwijl Rodgers inmiddels slechter scoort met 52,43 procent.