Ruime overwinning maakt (even?) een einde aan de ruzies
Drie doelpunten sussen de fans

Ruime overwinning maakt (even?) een einde aan de ruzies

23-11-2014 18:47

Racing Genk heeft zondag zijn supporters toch wat doen bijdraaien. Eerst was er al het charter dat werd ondertekend door het bestuur en de supporters, maar natuurlijk antwoordt een ploeg altijd op het veld. Daar was een wat trage maar genietbare match te zien die Genk uiteindelijk zonder veel problemen won.

Racing Genk toonde net voor de wedstrijd een filmpje waarin het bestuur en de fans zich verzoenden, daar moest dus ook iets tegenover staan. De Limburgers kwamen dan ook snel tot kansen, maar Schrijvers en Cissé misten hun kansen. Na het uitvallen van Julien Gorius (vervangen door verloren zoon Tornike Okriashvili) in een duel met Dalibor Veselinovic stokte de motor, maar toch moest Genk niet met een 0-0 de kleedkamers in. Timothy Castagne pakte plots uit met een heerlijke actie op rechts en Cissé kon afwerken: 1-0 vlak voor de rust, beter kan je een doelpunt niet timen. 

In de tweede helft mocht KV Mechelen de bal hebben, Genk ging iets lager spelen. Laszlo Köteles moest een poging van Glenn Claes redden, maar kreeg voor de rest weinig te doen. Aan de overkant rolde er plots wel een mooie aanval uit. Hervé Kagé trapte een mooie voorzet richting de infiltrerende Pieter Gerkens, die zijn eerste van het seizoen maakte. Een mooie opsteker voor de verdedigende middenvelder die zelden naar voor komt. Nadat Dalibor Veselinovic ook nog eens onbegrijpelijk een open kans miste en de ingevallen Wannes Van Tricht rood kreeg was de fut bij de bezoekers helemaal weg. De 3-0 was eigenlijk maar een voetnoot, maar zorgde wel voor de eerste keer in maanden voor gezangen vanuit het sfeervak. Genk handhaaft zich bij de eerste zes, KV Mechelen blijft zoals heel het seizoen al onder de verwachtingen.