Beveren-trainer ziet verdienstelijke prestatie, maar Club steekt er bovenuit
Ronny Van Geneugden denkt dat Bruggelingen met straatlengte voorsprong kampioen worden

Beveren-trainer ziet "verdienstelijke prestatie", maar "Club steekt er bovenuit"

23-11-2014 12:52

Waasland-Beveren kon een vlot scorend Club Brugge een uur lang bijbenen, en verzilverde zelf twee stilstaande fases. Trainer Ronny Van Geneugden en middenvelder David Hubert vrezen echter dat er aan dit Brugge niet veel te doen is.

"Ik kan leven met deze wedstrijd", gaf de ridderlijke Van Geneugden na de wedstrijd toe op de persbabbel. "Het hele elftal heeft 93 minuten lang geknokt en bij momenten hebben we goed voetbal op de mat gelegd. Club Brugge steekt er in België bovenuit, maar we hebben het hen soms moeilijk gemaakt. Dat is een verdienstelijke prestatie waarop we kunnen voortbouwen." Gisteren zei Van Geneugden nog dat het stom zou zijn om zonder ambitie naar Brugge te trekken.

Tegenover de Sporza-camera's gaf middenvelder David Hubert een gelijkaardige analyse. "We stonden goed te verdedigen en kwamen ook telkens terug in de wedstrijd. Twee keer scoren op verplaatsing is knap, maar dan moet je ook wel punten pakken. We moeten leren om te blijven knokken tot het einde. Dat zou ons veel meer punten opleveren. Club Brugge heeft heel veel kwaliteit, vooral in het offensieve compartiment. Ze konden zowel Gedoz als Sobota nog inbrengen en dat maakte het verschil. Ze beschikken niet alleen over talentvolle voetballers, maar hebben ook echte vechters in de ploeg. Ze vormen een hecht blok en gaan nog ver komen."