Dejaegere man van de match: Moeder zei me dat ik eens moest proberen
Gent-spelers gul met de commentaren na ruime overwinning

Dejaegere man van de match: "Moeder zei me dat ik eens moest proberen"

23-11-2014 11:26

De 4-0 overwinning van AA Gent tegen een onmondig Cercle Brugge was allesbehalve overdreven. Uitblinkers genoeg om te interviewen in het Gentse kamp na de wedstrijd.

Brecht Dejaegere was met een doelpunt en een assist de man van de wedstrijd bij de Buffalo's. "Mijn vader zegt steeds dat ik meer moet durven. Vandaag was het mijn moeder die zei dat ik het eens moest proberen als ik voor doel kwam", aldus de dribbelaar op de website van AA Gent. "Met succes. Mijn vreugdegebaar richting de tribune was dan ook voor mijn moeder bedoeld." Dejaegere zag zijn wedstrijd nochtans bedreigd door een hamstringblessure. "Ik ben vroeger naar de club gekomen om mijn blessure te laten behandelen. Dit is dan ook een pluim naar de volledige medische staf. Ze hebben schitterend werk geleverd. Zelfs tijdens de rust werd ik geholpen door onze kinesist."

Ook Benito Raman stond in de spotlights zaterdagavond. De belofteninternational verlengde afgelopen week zijn contract. "Door vandaag te scoren heb ik hen daarvoor bedankt. Het was trouwens een mooie assist van Brecht. Daar heb ik hem na mijn doelpunt dan ook uitgebreid voor bedankt." Raman was ook blij met het verhoogde rendement van de ploeg. "Het klopt dat de bal er moeilijk in ging de voorbije weken. Nu hadden we minder kansen nodig."

Slot op de deur was voor de tweede keer dit seizoen Nermin Zolotic. De eerste wedstrijd van de verdedigende middenvelder was... de heenwedstrijd tegen Cercle Brugge. Door de vele blessures kreeg hij exact een halve competitie later opnieuw zijn kans. "Ik ben erg opgetogen dat ik opnieuw op het veld stond. Ik wil dan ook de coach bedanken voor het vertrouwen en de supporters voor hun steun. De voorbije maanden waren niet gemakkelijk. Vaak moest ik genoegen nemen met een plekje in de tribunes. Maar nu kreeg ik opnieuw mijn kans en die heb ik proberen grijpen. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken en nog beter doen de komende weken."