Duivels moeten volgens Zweedse Belg rond Kevin De Bruyne draaien, niet omgekeerd
Pär Zetterberg weet als geen ander hoe de rol van nummer acht in te vullen

Duivels moeten volgens Zweedse Belg rond Kevin De Bruyne draaien, niet omgekeerd

23-11-2014 11:14

Pär Zetterberg werd in het voetbalmagazine 'Fan' aan de tand gevoeld over onder andere de Rode Duivels. Volgens de voormalige draaischijf van Anderlecht is Kevin De Bruyne het heden en de toekomst van de nationale ploeg.

"Ondanks het feit dat andere Duivels meer ervaring hebben en bij grotere clubs spelen, is hij voor mij de man om wie het draait. Tegen Wales zwierf hij van rechts naar links en omgekeerd om toch maar in het spel betrokken te worden. Dat vind ik fout. Voor mij is De Bruyne de perfecte nummer acht van de nationale ploeg." Zetterberg speelde jarenlang in eenzelfde rol voor Anderlecht. Geen rudimentaire, maar een fluwelen box-to-box-speler.

"Met zijn loopcapaciteit, infiltratievermogen in de zestien meter, trefzeker schot, arsenaal aan assists en niet te vergeten ook verdedigend inzicht moet hij altijd centraal op het middenveld staan in een aanvallende rol." Als enige punt van kritiek geeft Zetterberg de duelkracht van de Venetiaans blonde assistkoning. "Oké, hij durft zijn voet te zetten in duels, maar is toch net iets te licht om ook het allerhoogste niveau (kop)duels te winnen."