Anderlecht krijgt er niet genoeg van en jaagt op nog een Afrika Cup-ganger
Ferjani Sassi mogelijk de eerste versterking voor Paars-Wit

Anderlecht krijgt er niet genoeg van en jaagt op nog een Afrika Cup-ganger

23-11-2014 10:55

Ferjani Sassi wordt mogelijk de eerste defensieve versterking voor landskampioen Anderlecht. De Tunesische international moet zo'n 800.000 euro kosten.

Sassi is 22 en verdedigende middenvelder van beroep. Anderlecht werd in oktober al gelinkt aan de jonge international, en Tunisie14 meldt nu dat de Belgische recordkampioen een versnelling hoger schakelt in de jacht op Sassi.

De speler is al enkele jaren incontournable bij CS Sfaxien, waarmee hij de afgelopen twee seizoenen een eerste en tweede plaats veroverde. In die periode schopte hij het ook tot basisklant in de Tunesische nationale ploeg. Mocht Anderlecht hem kunnen strikken, zou hij dus de vierde speler zijn waarop Paars-Wit geen beroep kan doen door de Afrika Cup.

Het prijskaartje van Sassi is aan de lage kant omdat zijn contract in juni van volgend jaar afloopt. Sfaxien wil koste wat het kost vermijden dat hij tekent bij een binnenlandse concurrent en heeft ook de hoop op een verlengd verblijf nog niet opgegeven. Volgende week zitten speler en club rond de tafel. Het is niet ondenkbaar dat Sassi zijn contract met een jaar verlengd om zijn club zo een hogere transfersom te kunnen opleveren.