Westerlo-coach slaakt zucht van opluchting na eerste punt in vier wedstrijden
Van Wijk en Westerlo kunnen nog eens punten pakken

Westerlo-coach slaakt zucht van opluchting na eerste punt in vier wedstrijden

23-11-2014 06:51

Westerlo kon voor het eerst in vier wedstrijden nog eens een punt opstrijken in de Belgische Jupiler Pro League. Na enkele moeizame weken kon Westerlo-coach Dennis Van Wijk opnieuw opgelucht ademhalen.

De Kemphanen speelden met 0-0 gelijk tegen Lokeren, na sterk spel van de Westelse defensie. "We hebben gespeeld volgens onze kwaliteiten. Agressief, steeds de tweede bal oppikkend en met het mes tussen de tanden. Als we uit de komende twee wedstrijden vier punten puren, zitten we mooi op schema", zegt Van Wijk aan Sporza.

"Lokeren was beter en drong ons terug. Toch stonden we weinig kansen toe. Als we wat sluwer hadden gespeeld, zat er misschien nog wat meer in. Voor Aoulad was het ondankbaar spelen zo."

Westerlo scoort de laatste wedstrijden heel moeilijk. Niet toevallig net wanneer topschutter Frederic Gounongbe geblesseerd is. "Op de terugkeer van Gounongbe is het nog wat wachten. Het wordt erg nipt om hem voor het einde van dit jaar nog op het wedstrijdblad te krijgen. We moeten zuinig zijn met hem."