Wenger gefrustreerd door tactiek Van Gaal: Tachtig procent gedomineerd
"En achterin waren we naïef, ik heb geen idee hoe dat kan"

Wenger gefrustreerd door tactiek Van Gaal: "Tachtig procent gedomineerd"

22-11-2014 23:53
2

Arsenal was in voetballend opzicht veel sterker dan Manchester United, maar tegen de tactiek van Louis van Gaal bleek de ploeg van Arsène Wenger niet opgewassen. Met drie centrumverdedigers en enig kunst en vliegwerk slaagden de bezoekers erin om de nul te houden en dat leidde uiteindelijk tot een 0-2 zege.

Wenger was na afloop behoorlijk gefrusteerd door de zure nederlaag, die Arsenal de achtste plek en de slechtste competitiestart in 32 jaar oplevert. "We hebben het duel voor tachtig procent gedomineerd. We hebben niet vaak op deze manier tegen Man Utd gespeeld, maar waren voorin en achterin niet scherp genoeg", zei de oefenmeester.

"Hun keeper (David de Gea, red.) werd de man van de wedstrijd en dat is het verhaal van vandaag. We hadden genoeg kansen om het duel te beslissen, je moet efficiënt zijn in zo'n topwedstrijd", doceerde Wenger zijn team. "En achterin waren we naïef, ik heb geen idee hoe dat kan. Spelers als Wayne Rooney straffen dat genadeloos af." De achterstand op koploper Chelsea bedraagt inmiddels vijftien punten, waardoor de landstitel alweer een utopie is.