Hattrick van Messi leidt tot fantastisch record en ruime zege in Spaanse topper
Argentijn schudt Zarra direct af

Hattrick van Messi leidt tot fantastisch record en ruime zege in Spaanse topper

22-11-2014 21:50

Lionel Messi mag zich eindelijk de topschutter aller tijden van de Primera División noemen. Met direct maar drie doelpunten tegen Sevilla loste de Argentijnse aanvaller van FC Barcelona zaterdag Telmo Zarra af als recordhouder. Het werd uiteindelijk 5-1.

Zarra, de Baskische spits van Athletic Bilbao, kwam in de jaren 40 en 50 tot 251 doelpunten, waarmee hij decennialang recordhouder was in Spanje. In tien jaar tijd heeft Messi hem echter achterhaald. De 27-jarige Argentijn, die in 2004 onder de toenmalige trainer Frank Rijkaard debuteerde in de Primera División, hikte er lang tegenaan maar zaterdag was het dan eindelijk zover. Hij evenaarde en passeerde zijn illustere voorganger in de topper tegen Sevilla.

Messi opende na twintig minuten de score in Camp Nou met een heerlijke vrije trap. In de 72e minuut zorgde hij met een intikker voor de 4-1, waarmee hij alleen aan kop kwam op de 'eeuwige' topschutterslijst. De Argentijnse aanvaller maakte zijn feestje compleet door er zelfs nog een hattrick van te maken. Neymar en Ivan Rakitic maakten de andere goals.

De nummer 10 van Barcelona achterhaalde ruim twee weken geleden in de Champions League ook al de topscorer aller tijden. Tegen Ajax maakte Messi er toen twee, waardoor hij zijn totaal in het Europese bekertoernooi op 71 doelpunten bracht. Dat zijn er net zoveel als de Spanjaard Raúl.

Messi kan de voormalige spits van Real Madrid en Schalke 04 dinsdag voorbij gaan, als Barcelona tegen Apoel Nicosia speelt. Hij heeft in de strijd om de 'eeuwige' topschutterstitel van het Europese miljoenenbal stevige concurrentie van Cristiano Ronaldo. De vedette van Real Madrid staat op 70 treffers en komt met zijn club woensdag in actie tegen FC Basel.