Messi pakt met heerlijke vrije trap eindelijk felbegeerd doelpuntenrecord
Doelpunt nummer 251 voor Argentijn

Messi pakt met heerlijke vrije trap eindelijk felbegeerd doelpuntenrecord

22-11-2014 21:07

Lionel Messi heeft zaterdag het doelpuntenrecord in de Primera División van Telmo Zarra geëvenaard. De Argentijnse vedette van FC Barcelona zorgde met een rake vrije trap voor de 1-0 in het duel met Sevilla.

Dat betekende de 251e competitietreffer voor de dribbelaar, die daarmee het record evenaarde waar hij al zo lang tegenaan liep te hikken. De aanvaller maakte op 18 oktober zijn 250e en moest dus ruim een maand op de 251e wachten. Zarra schoot er in de jaren 40 en 50 evenveel in voor Athletic Bilbao.

Hoewel het een kwestie van tijd is totdat Messi zich alleen aan kop van de topscorerslijst zal nestelen, is het moyenne nog steeds in het voordeel van Zarra. Hij had 277 wedstrijden nodig om tot zijn totaal te komen. Messi speelde tot dusver 289 wedstrijden in de hoogste Spaanse voetbalklasse.

Messi achterhaalde ruim twee weken geleden in de Champions League ook al de topscorer aller tijden. Tegen Ajax maakte de Argentijn er toen twee, waardoor hij zijn totaal op 71 doelpunten bracht. Dat zijn er net zoveel als recordhouder Raúl.

Messi kan de voormalig spits van Real Madrid en Schalke 04 dinsdag voorbij gaan. Dat speelt Barcelona in de Champions League bij Apoel Nicosia. Hij heeft in de strijd om 'eeuwige' topschutterstitel van het Europese miljoenenbal stevige concurrentie van Cristiano Ronaldo. De huidige speler van Real Madrid staat op 70 treffers en komt met zijn club woensdag in actie tegen FC Basel.