Moedig strijdend Lierse bezwijkt onder technisch meesterschap
Lierse blijft eenzaam laatste

22-11-2014 20:32

Lierse blijft alleen laatste na een logische nederlaag op het veld van Moeskroen-Péruwelz. De rode lantaarn streed voor wat het waard was, maar na de tweede gele kaart van Rachid Bourabia was de veer gebroken.

Moeskroen-Péruwelz is na een sterke seizoensstart afgezakt, maar kan wel nog steeds een stukje combineren. Abdoulay Diaby bereikte na twintig minuten Tristan Dingomé aan de tweede paal en die kon makkelijk binnenkoppen: 1-0. De Pallieters lieten hun hoofd niet hangen en kregen wat hulp van Patrick De Vlaeminck. De doelman van Moeskroen-Péruwelz ging in de fout en Losada was er als de kippen bij om te profiteren en de gelijkmaker te scoren. Het kon Moeskroen-Péruwelz niet deren, want even later liep de bedrijvige Diaby Swinkels voorbij en werkte hij koel af. 2-1, de tiende van het seizoen al voor de Malinees. De voorsprong bij de rust was meer dan verdiend.

Lierse kwam met goede moed uit de kleedkamers en versierde een paar mooie kansen, maar noch Ayub Masika, noch ex-Club Brugge spits Dorge Kouemaha kwamen tot scoren. Op het uur maakte Rachid Bourabia een domme fout op het middenveld, twee gele kaart en dus mocht hij gaan douchen. Met zijn tienen kwam Lierse er niet meer aan te pas. Moeskroen-Péruwelz wilde niet meer, Lierse kon niet meer, en zo bloedde de match langzaam dood. De situatie voor Lierse blijft benard, maar met slechts één punt achterstand op Cercle Brugge zeker niet uitzichtloos.