Uitgekookt Gent klaart het klusje in tweede versnelling
Nooit sprake van een wedstrijd

22-11-2014 20:31

AA Gent heeft zijn werk gedaan tegen staartploeg Cercle Brugge. Van een sprankelende wedstrijd was er geen sprake, maar verdiend was de winst zeker en vast.

Voor een totaal onmondig Cercle zat een punt er nooit echt in. Tot overmaat van ramp was de eerste kans voor Gent meteen een doelpunt. Dejaegere kon veel te makkelijk vanop links naar binnen snijden en schoot simpel binnen met zijn rechter. Cercle had geen enkele reactie en werd gecontroleerd door Gent, al had de thuisploeg ook weinig kansen. Buiten een kopbal voorlangs van Lepoint en een blunder van Werner was er nauwelijks sprake van gevaar. Een zakelijk spelend Gent haalde moeiteloos de rust met 1-0.

Ook in de tweede helft raakte Cercle geen bal, het was wachten op de 2-0. Die kwam er uiteindelijk ook via goudhaantje Benito Raman. Een bevrijd AA Gent kon de score nog uitdiepen via Laurent Depoitre en David Pollet. 4-0 dus: opdracht volbracht voor AA Gent, dat geen moment in de problemen is gekomen.