Makke koploper krijgt een pak voor de broek
Derde opeenvolgende nederlaag op Mambourg

Makke koploper krijgt een pak voor de broek

22-11-2014 18:47

Charleroi heeft nu al voor de stunt van de speeldag gezorgd. De zebra's speelden een ijzersterke partij en namen vlot de maat van landskampioen Anderlecht. Ouderdomsdeken Cedric Fauré was met twee goals de uitblinker van de avond.

Charleroi speelde een aarzelend openingskwartier, maar na een eerste mooi uitgespeelde counter was het meteen bingo. Clement Tainmont werkte een slimme doorsteekpass beheerst af. Anderlecht moest meteen in de achtervolging, maar kreeg snel hulp van Charleroi-verdediger Guillaume François: zijn zwakke terugspeelbal werd onderschept door Mitrovic en die kon niet missen. 1-1 na amper 18 minuten, alles te herdoen. Charleroi was duidelijk niet aangeslagen door de domme tegengoal en trok richting Silvio Proto, maar Damien Marcq raakte de lat. Ook Cedric Fauré kreeg nog een mooie kans, maar hij raakte de bal verkeerd. Anderlecht kon daar weinig tegen inbrengen en mocht blij zijn met een 1-1 ruststand.

Ook na de rust bleef de verdediging van Anderlecht wankelen, en dat leidde al snel tot de 2-1. De kopbalsterke Fauré werd vrijgelaten op een corner en buffelde hem hard binnen, Proto kansloos. Charleroi was nu ontketend en bleef komen, een onherkenbaar Anderlecht liet zeeën van ruimte. Fauré miste eerst nog een open kans door een foute controle, maar nauwelijks een minuut later stond hij na een fraaie voorzet van Karel Geraerts weeral helemaal vrij: 3-1, wedstrijd gespeeld. Charleroi speelde kat en muis met de makke koploper en kon de winst probleemloos vasthouden. Opsteker voor de Carolo's, bij paars-wit staan de voetjes weer stevig op de grond.     

Het is overigens lang niet zo bijzonder dat Anderlecht in de problemen komt op Mambourg. De laatste drie wedstrijden die ze op Charleroi speelden werden allemaal verloren.