Sensationeel gerucht in Engeland: Arsenal wil absolute topper op plek van Wenger
Guardiola moet Wenger opvolgen

Sensationeel gerucht in Engeland: Arsenal wil absolute topper op plek van Wenger

22-11-2014 16:00
6

Het geduld van Arsenal lijkt op te raken. De club, die in 2004 voor het laatst de titel won, zou het hebben gehad met manager Arsène Wenger en kijkt alvast naar een opvolger voor de Fransman.

In de Engelse boulevardkrant The Daily Star wordt gesuggereerd dat Arsenal de pijlen heeft gericht op de succesvolle coach van Bayern München. Pep Guardiola, die eerder furore maakte als trainer van de Spaanse grootmacht FC Barcelona, zou na dit seizoen het stokje van Wenger moeten overnemen.

Het is echter de vraag in hoeverre het gerucht op waarheid berust. Wel staat vast dat Guardiola er geen geheim van maakt het Engelse voetbal te adoreren. "Als speler heb ik mijn droom, het spelen in Engeland, niet waar kunnen maken. Maar in de toekomst hoop ik dat als coach wel te kunnen doen. Het is uniek om in die competitie te spelen. Ik wil alles in de competitie voelen, van de media tot de fans", zei hij in 2013.

Als trainer van FC Barcelona won Guardiola onder meer drie keer de titel in La Liga en twee keer de felbegeerde Champions League. Bij Bayern München is de Spanjaard eveneens succesvol. Daar wist hij in zijn eerste seizoen de titel, de beker, de Europese Supercup en het WK voor clubteams te winnen.