Galatasaray gooit knuppel in Turks hoenderhok met opmerking over aartsrivaal
Prandelli doet opvallende uitspraak

Galatasaray gooit knuppel in Turks hoenderhok met opmerking over aartsrivaal

22-11-2014 15:00

Cesare Prandelli heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid met een gewaagde uitspraak over aartsrivaal Fenerbahçe. De Italiaan is de huidige trainer van Galatasaray.

Prandelli kende met zijn ploeg een tegenvallende start van het seizoen, is inmiddels opgekrabbeld en gaat aan kop in de Süper Lig. Aartsrivaal Fenerbahçe heeft na negen speelronden evenveel punten (negentien), maar dat hadden er volgens de Italiaanse trainer ook net zo goed een stuk minder kunnen zijn.

"Het valt me op dat Fenerbahçe veel meer penalty's krijgt dan andere clubs, waaronder wij. Het zijn er heel veel en naar mijn mening, té veel", zei Prandelli in de aanloop naar het competitietreffen met Trabzonspor. De coach wijst daarmee indirect op de vermeende partijdigheid van de scheidsrechters in Turkije.

Prandelli trad in juli aan als trainer in Istanbul, nadat hij na het WK in Brazilië afscheid had genomen als bondscoach van Italië. Na enkele moeizame maanden heeft hij de laatste weken de smaak te pakken met Galatasaray.