Van Gaal kent geen spijt: Als dat niet genoeg redenen zijn, weet ik het ook niet
"Of het ook voor Manchester United een goed besluit is geweest moet nog blijken"

Van Gaal kent geen spijt: "Als dat niet genoeg redenen zijn, weet ik het ook niet"

22-11-2014 11:15
1

Louis van Gaal ligt als manager van Manchester United onder een vergrootglas. Elke keuze wordt uitgelicht en de Nederlander maakt zeker fouten. Het laten gaan van Danny Welbeck lijkt zo'n beslissing die fout uitpakt.

Welbeck maakt bij concurrent Arsenal een uitstekende indruk, maar Van Gaal kent geen spijt. "Danny speelde hier niet ieder duel", zegt de trainer tegen Sky Sports. "Hij was geen basisspeler, hij was meer een wisselspeler."

"Dat was niet onder één coach, maar onder meerdere coaches. En dan komt Van Gaal en dan verandert de wereld? Nee, de wereld verandert niet. De feiten zijn niet mijn feiten, het zijn de feiten van Welbeck."

"We hadden daarnaast ook Van Persie en James Wilson al in huis", vervolgt Van Gaal. "Als we Welbeck zouden behouden, konden we niet alle talenten speelminuten geven. En dat is onze filosofie, kansen geven aan jongeren."

"Bovendien kregen we ook de kans om Falcao te kopen. Dus als dat niet genoeg redenen zijn, weet ik het ook niet", aldus Van Gaal, die Welbeck nu ziet opbloeien. "Voor hem was dit een zeer goede beslissing. Nu hij basisspeler is, ontwikkelt hij zich veel beter."

"Of het ook voor Manchester United een goed besluit is geweest moet nog blijken. Dat hangt af van de manier waarop Arsenal speelt, hoe ze scoren en op welke plek wij eindigen in de Premier League", besluit Van Gaal.