Leider heeft verdediger nodig in januari, trainer uit zijn voorkeur
Besnik Hasi steekt de loftrompet over Alexander Scholz

Leider heeft verdediger nodig in januari, trainer uit zijn voorkeur

22-11-2014 10:06

Prioriteit nummer een deze winter bij leider Anderlecht is het aantrekken van een rechtsvoetige centrale verdediger. Laat een van de meest gegeerde spelers van de Jupiler Pro League nu net aan die voorwaarden voldoen.

Het verhaal van Alexander Scholz is bekend. De Deen trok na een succesvolle jeugdopleiding een jaar rond de wereld zonder aan voetbal te denken. Na zijn terugkeer bleek hij het voetballen niet verleerd. De IJslander Arnar Gretarsson, toen nog net geen sportief directeur bij Club Brugge, tipte zijn ex-ploeg Lokeren over de verdediger en voorzitter Lambrecht twijfelde niet. Ondertussen schonk Scholz de Waaslanders al een beker en staat hij al twee mercato's in de belangstelling van alle Belgische toppers.

Besnik Hasi weet wat zijn ploeg nodig heeft, en begint nu, ruim een maand voor het openen van de transfermarkt, zijn charmeoffensief in Het Nieuwsblad. "Hij is een interessante speler. Scholz heeft als 22-jarige nog veel progressiemarge. Bovendien is hij slim en komt hij uit Scandinavië. Scandinaviërs zijn plichtbewust en schatten zichzelf goed in. Maar hij ligt nog onder contract bij Lokeren en er zijn nog interessante verdedigers."