FIFA houdt zich doof voor kritiek: WK in Rusland moet een feestje worden
Bond tevreden over ontwikkelingen

FIFA houdt zich doof voor kritiek: "WK in Rusland moet een feestje worden"

21-11-2014 15:04
1

Jérôme Valcke hoopt dat het WK 2018 in het omstreden Rusland niet als politiek instrument gebruikt wordt, maar dat het voetbaltoernooi 'een feest voor de fans' blijft. Dat benadrukte de secretaris-generaal van de eveneens onder druk staande FIFA vrijdag tijdens een bezoek aan speelstad Sotsji.

Sommige politici hebben vanwege de rol van Rusland in de crisis in Oekraïne opgeroepen tot een boycot van het toernooi, waarvan de toewijzing net als Qatar 2022 wordt omgeven door vermoedens van corruptie. Valcke kon in Rusland slechts constateren dat de voorbereidingen voor het grootste voetbaltoernooi ter wereld op schema lopen.

De Russische minister van sport Vitali Moetko benadrukte dat bezoekers geen last zullen hebben van de grote afstanden tussen de speelsteden. Het spoornetwerk zal in 2018 'voorbeeldig' zijn. In alle twaalf stadions, waarvan de meesten momenteel ge- of verbouwd worden, vinden vier wedstrijden plaats. De Confederations Cup in 2017 wordt gespeeld in Moskou, Sint Petersburg, Sotsji en Kazan.