'Van Gaal voorkomt bonus voor Van Persie: spits moet volgend jaar wegwezen'
Müller en Cavani in beeld op Old Trafford

'Van Gaal voorkomt bonus voor Van Persie: spits moet volgend jaar wegwezen'

21-11-2014 13:08
14

Robin van Persie is mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen in het shirt van Manchester United. In de Engelse pers wordt donderdag gemeld dat Louis van Gaal in de zomer afscheid wil nemen van de Nederlandse spits, wiens contract nog anderhalf jaar doorloopt.

Het naderende vertrek van Van Persie heeft volgens Express meerdere redenen. De spits begint op leeftijd te raken (31), de leiding van United is net als vorig jaar niet helemaal tevreden over zijn prestaties én heeft geen zin om een loyaliteitsbonus uit te keren. In het contract van Van Persie staat dat hij ruim twaalf miljoen euro krijgt als hij zijn vierjarige contract in 2016 uitdient.

Het is nog niet het jaar van Van Persie. De spits scoorde pas drie keer in en heeft van alle doelpuntenmakers in de Premier League het slechtste conversiegemiddelde: maar dertien procent van zijn pogingen werd een doelpunt. Bovendien leverde de Oranje-international nog geen enkele assist.

Van Gaal kijkt daarom verder en heeft naar verluidt zijn oog laten vallen op Paris Saint-Germain-spits Edinson Cavani en Thomas Müller, die de manager nog goed kent van zijn periode bij Bayern München. Manchester United verwacht niet veel geld te halen uit een eventuele verkoop van Van Persie in de zomer.