Welbeck dacht al eerder aan vertrek bij Manchester United: Zo zit ik in elkaar
"Ik begon me toen af te vragen wat het beste voor mij zou zijn"

Welbeck dacht al eerder aan vertrek bij Manchester United: "Zo zit ik in elkaar"

21-11-2014 09:20
2

Danny Welbeck verliet afgelopen zomer Manchester United om bij Arsenal aan de slag te gaan. De Engels international twijfelde echter een jaar eerder al of het niet beter was om Old Trafford te verlaten.

De 23-jarige was vooral gefrustreerd vanwege het gebrek aan speelminuten. "Ik begon me toen af te vragen wat het beste voor mij zou zijn. Op dat moment speelde ik veelal aan de linkerkant en hanteerden we een 4-4-2 systeem. Dan is het voor mij lastig om invloed te hebben op de wedstrijd. Uiteraard doe ik mijn best, maar dat was niet genoeg. Als ik in de spits had gestaan, had ik beter kunnen presteren."

De spits geeft tegelijkertijd aan dat hij zich altijd honderd procent is blijven inzetten voor Manchester United. "Je begint aan een vertrek te denken, maar op dat moment doe je nog wel je best op de training en laat je zien wat je kan tijdens de speelminuten die je krijgt. Zo zit ik nou eenmaal in elkaar en dat zal niet veranderen", vertelt hij aan Engelse media.

Dit seizoen wist Welbeck al tien keer het net te vinden voor club en vaderland. Zijn statistieken spreken daardoor in het voordeel als ze vergeleken worden met Wayne Rooney, Robin van Persie en Radamel Falcao. Zaterdag neemt Arsenal het om 18.30 uur in eigen huis op tegen de voormalig werkgever van Welbeck.