Vader en advocaat Eyenga-Lokilo spelen mediaspel mee: Kinderhandel!
"450.000 euro voor het niet tekenen van een contract is een brug te ver"

Vader en advocaat Eyenga-Lokilo spelen mediaspel mee: "Kinderhandel!"

21-11-2014 08:10

Zowel de vader als de advocaat van Jason Eyenga-Lokilo hebben gereageerd op het proces dat Anderlecht heeft ingelast tegen de jeugdspeler.

"De strategie hierachter, ontgaat mij", reageert vader Jean-Claude in Het Nieuwsblad. "Enkele maanden geleden wilden Engelse clubs, waaronder Arsenal, tot een miljoen euro betalen voor Jason. Anderlecht heeft hen toen afgescheept. De club probeerde ons in de armen van een andere makelaar te duwen. Ga in zee met die makelaar en dan kan jouw zoon naar Chelsea, klonk het."

"Anderlecht is altijd vaag gebleven over het sportieve project voor mijn zoon. Ze konden mij niet eens zeggen of hij bij de U19 of de beloften zou voetballen. Hun voorstel – 2.000 euro bruto per maand – hebben we beleefd afgewimpeld. Dat is kleingeld in vergelijking met wat andere spelers krijgen. Andere families kregen zelfs een auto ter beschikking. Ons werd dat geweigerd."

Brug te ver

Ook Walter Van Steenbrugge, advocaat van de familie, gaf zijn mening. Tegen de Nederlandse omroep NOS zei hij volgende harde woorden: "Anderlecht eist nu 450.000 euro van de ouders. Dat is een fabelachtige som, waarvan men beweert dat dat zou overeenstemmen met de opleidingskosten. Dat lijkt mij een brug te ver. Ik dacht dat dergelijke overeenkomsten alleen werden gesloten bij onroerende goederen. Maar niet over kinderen van twaalf jaar. En daar knelt natuurlijk het schoentje. Je sluit geen contracten met minderjarige kinderen als 'voorwerp'. Het ruikt een beetje naar handel met kinderen."

Jason en zijn broer Bryan trainen ondertussen bij het Italiaanse Chievo Verona.