Club Brugge en Genk probeerden jeugdtalenten van AA Gent af te snoepen
AA Gent zet meer in op de jeugd

Club Brugge en Genk probeerden jeugdtalenten van AA Gent af te snoepen

20-11-2014 14:45

Belgische clubs trekken steeds vaker de kaart van de jeugd en zien af van dure buitenlandse transfers. Ook AA Gent doet mee aan dat verhaal en kon zo voorkomen dat ze enkele jeugdtalenten aan de concurrentie verloren.

"We willen ons meten met de top van België. Als we talenten willen houden, dan durft onze algemeen manager ver te gaan", vertelt Peter Van den Abeele, jeugd opleiding in Sport/Voetbalmagazine. "De achterlijn van de nationale ploeg U16 was vorig seizoen bijvoorbeeld volledig van AA Gent."

"Ondanks de interesse vanuit Engeland, RC Genk, Standard en Club Brugge kregen aanvoerder Dries Cagineau, Siebe Horemans, Steve Ryckaert en Elton Daniël Kabang allen een profcontract en zitten ze nu al bij de beloftekern."

Verwachtingspatroon

Ook in het verleden trokken ze al meermaals de kaart van de jeugd. "Benito (Raman, red.), dat ligt net als bij Hannes Van Der Bruggen, binnen het verwachtingspatroon want hij doorliep nagenoeg alle jeugdselecties."

"Maar door de Ghelacmo Arena zijn er niet alleen meer financiële middelen, we kunnen in onze jeugdwerking ook een groter professionalisme bieden. De linkerkolom is niet meer genoeg voor Michel Louwagie."