'Megatransfer aanstaande: Barcelona wil inzinking voor zijn en plant verkoop Messi'
Einde aan tijdperk in Catalonië in zicht

'Megatransfer aanstaande: Barcelona wil inzinking voor zijn en plant verkoop Messi'

20-11-2014 09:29
6

Jarenlang was het rustig, maar nu volgen de geruchten over Lionel Messi elkaar in rap tempo op. Vooral in Engeland droomt men van de komst van één van de twee beste voetballers ter wereld, wiens recente uitspraken flink wat stof hebben doen opwaaien.

Messi zei afgelopen week dat het niet zeker is dat hij zijn hele leven in Barcelona blijft en zijn vader mengde zich woensdag ook in het verhaal. Als Barcelona bereid is om tot verkoop over te gaan, gaat vader en zaakwaarnemer Jorge de aanbiedingen bestuderen. "Maar op dit moment denken we er niet eens over na dat het kan gebeuren", voegde hij daar nog wel aan toe.

Voor The Sun zijn die uitspraken echter reden om er flink op los te speculeren. 'Prem's £200m Messi', kopt de boulevardkrant, doelend op de afkoopsom in het contract van Messi. Onduidelijk is om welke clubs het gaat, maar het lijkt erop dat alleen Chelsea, Manchester City en Manchester United financieel in staat zijn om de topspeler ooit vast te leggen.

Zo'n enorme transfercoupe kan echter ook niet helemaal uitgesloten worden. Het doorgaans betrouwbare radiostation Cope meldt donderdag dat de leiding van Barcelona de 27-jarige Messi in de zomer van 2016 wil verkopen om een eventuele inzinking voor te zijn. De hoogste bieder mag er van de Catalaanse club met Messi vandoor. Dat verhaal zou de eerdere uitspraken van Messi ook kunnen verklaren.