Als ik bij Torino had getekend, speelde Romelu nu bij Juventus
Jordan Lukaku legt uit waarom zijn broer evengoed nu bij Juventus had kunnen spelen

"Als ik bij Torino had getekend, speelde Romelu nu bij Juventus"

20-11-2014 08:10

De 'grote' Lukaku verkaste deze zomer na een succesvolle uitleenbeurt definitief naar Everton voor 35 miljoen euro. Toch had het niet veel gescheeld of de 21-jarige spits speelde nu bij Juventus. Dat laat zijn broer weten in Het Nieuwsblad. "Het had leuk geweest om samen een huis te delen in Turijn."

Voor Jordan zat er namelijk ook ene transfer naar Turijn aan te komen afgelopen zomer, weliswaar stadsgenoot van Juventus, FC Torino. "Deze zomer kon ik naar Torino", zegt Jordan. "Omdat ik indertijd met Anderlecht sterk presteerde op Italiaanse jeugdtornooien, heb ik daar een goeie naam. De club nodigde mij zelfs uit terwijl ik revalideerde van een liesblessure. Hun kinesist zette het licht op groen voor een transfer en ik sprak er met de coach en de technisch directeur. Het contract lag klaar."

Volgens Jordan had het dan ok weinig gescheeld of zijn grote broer was bij Juventus belandt. "Juventus had zich gemeld voor Romelu. Het zou leuk geweest zijn als wij samen een appartement hadden gedeeld in Turijn en in de derby tegen elkaar waren uitgekomen."

Ook voor zichzelf denkt Jordan dat dat een hele goeie zaak zou geweest zijn. "Ook voor mijn sportieve ontwikkeling zou samenleven met Romelu goed geweest zijn. Hij is een superprof die tot in de kleinste details voor zijn sport leeft. Een echt voorbeeld, terwijl ik op dat vlak nog meer zelfdiscipline moet tonen."