Landskampioen gaat wel heel ver om 16-jarig talent vast te leggen
Anderlecht wil een 16-jarig talent koste wat kost laten tekenen

Landskampioen gaat wel heel ver om 16-jarig talent vast te leggen

20-11-2014 07:41

Bij Anderlecht lopen er op dit moment heel wat jeugdspelers uit de eigen opleiding bij de A-kern rond, enkelen zelfs met een basisplaats. Om de opvolging te verzekeren dacht de club nu een 16-jarig talent een profcontract te laten tekenen. Die weigerde, waarop Anderlecht de speler voor de rechtbank sleepte.

Anderlecht had de ouders van de 16-jarige Jason Eyanga-Lokilo immers een 'sterkmaking' laten tekenen vier jaar geleden, zo meldt Het Laatste Nieuws. Zo een 'sterkmaking' houdt in dat er beloofd wordt om op 16-jarige leeftijd een profcontract te tekenen. Dat deden de ouders van Eyanga-Lokilo nu niet. Daarop sleepte Anderlecht hen voor de rechter.

De kans dat Anderlecht het haalt is niet al te groot. "Handel in minderjarigen", verklaarde de advocaat van de ouders en speler. "Anderlecht probeert de wettelijke bepalingen en de leeftijdsgrenzen voor het contracteren van minderjarige sportbeoefenaars te omzeilen", zegt professor arbeidsrecht Frank Hendrickx.

Ondertussen probeert Eyanga-Lokilo in Italië een contract te versieren bij middenmototr Chievo Verona. Een uitspraak wordt niet voor volgende zomer verwacht.