Sterke eerste helft van Rode Duivels krijgt geen verlengstuk in scoreloos gelijkspel
Wales verkocht zijn huid duur in het Koning Boudewijnstadion

16-11-2014 20:24

België is niet voorbij Wales geraakt in hun derde kwalificatiewedstrijd voor het EK 2016. Elf stugge Welshmen kwamen vooral om te verdedigen, maar deden dat met verve. De wedstrijd eindigde op 0-0.

De verwachte storm in het openingskwartier bleef uit bij de Belgen. De eerste kleine dreigingen waren zelfs voor de bezoekers, Courtois moest zich strekken op een typische Bale-vrije trap. Pas na 20 minuten namen de Rode Duivels de wedstrijd meer in handen. Origi zette met een subliem hakje Chadli voor doel, maar die miste de kans die hij dit seizoen bij Tottenham wel binnentrapt. Een hoekschop later trapte Lombaerts als een rasechte spits de afvallende bal in de draai tegen de kruising. 0-0 bij de rust.

Net niet op het einde

De tweede helft had minder om het lijf. Een bedrijvige Hazard nam de rol over van een bleke De Bruyne, maar ook zijn dribbels brachten uiteindelijk weinig gevaar. De beste kans was nog voor Bale, die voorlangs trapte. Door een onbedoelde kopstoot tegen zijn slaap bleef Mertens roerloos liggen op de grond. Even paniek op het veld maar na enkele minuten was de winger terug bij bewustzijn. In de 96e en allerlaatste minuut kregen Witsel en Fellaini van vlakbij nog dé kans om de Belgen de drie punten te schenken, maar ze besloten op elkaars benen te trappen.

Na het gelijkspel in Bosnië en Herzegovina blijven de Rode Duivels ook in het eigen Koning Boudewijnstadion steken op een puntendeling. Met een 5 op 9 blijft België onder de verwachtingen. Wales is de leider met een 8 op 12, ook Cyprus en Israël blijven voor de Belgen met 6 punten.