Eerste competitienederlaag voor Schot, bolwassing is de spelers hun deel
Alex McLeish heeft heel wat aan te merken op de nederlaag bij Zulte Waregem

Eerste competitienederlaag voor Schot, bolwassing is de spelers hun deel

01-11-2014 12:05

De competitieopener van speeldag 14 was er een van eindes. Het einde van Zulte Waregem als hekkensluiter, eens de drie punten van op Standard er officieel bij komen, het einde van een reeksje van drie overwinningen voor Racing Genk en het einde van de ongeslagen status van Alex McLeish.

Over dat laatste was de Schotse coach van Racing Genk allerminst te spreken. "Het was een frustrerende avond. Dit was echt geen goede prestatie en we leken moe. Zulte Waregem was sterker en heeft verdiend gewonnen. We waren nochtans goed gestart, maar we hebben de kansen niet gegrepen en dat maakte het verschil. Ik moet de spelers nu weer fris krijgen", aldus McLeish tegen Sporza. In Stadion liet hij ook nog verstaan dat de spelers het geweten zullen hebben. "Ik zal de wedstrijd herbekijken, niet omdat ik hem opnieuw wil zien, maar omdat ik moet. Ik zal veel dingen zien die ze in het verleden niet hebben gedaan. Recent deden de jongens het heel goed, maar dat heb ik vandaag niet gezien."

Sleutelwedstrijd

Er valt inderdaad geen touw aan vast te knopen hoe een tegen Cercle Brugge en KV Mechelen lamlendig Zulte Waregem plots zo'n volwassen, uitgekookte, maar ook sterke wedstrijd speelde. Na twee felle Genkse openingsfases in het begin van elke helft nam Essevee zonder problemen over. Het liet Genk bij momenten achter een ongrijpbare bal lopen en dat rendeerde in de laatste twintig minuten met goals van de ingevallen Bongonda en Troisi. De achtergebleven euforie van Genk werd aan de Gaverbeek achteraf dan ook vrolijk opgeraapt door Franky Dury.

"Als je laatste staat is deze zege onvoorstelbaar. We moesten winnen vandaag, dus dit was een sleutelwedstrijd voor ons. Ik heb vandaag een team gezien dat me op momenten deed terugdenken aan de ploeg van de voorbije twee jaar. We moeten een team vormen tijdens de competitie en ik heb positieve dingen gezien. Ik ben vooral tevreden omdat we goed voetbal hebben gebracht."